На замовлення Союзу російських пивоварів дослідження провели фахівці Аналітичного центру МДУ ім.М.В. Ломоносова. Центр регулярно проводить дослідження в галузі харчової промисловості. Він атестований Ростехрегулюванням, має акредитацію в галузі державного екологічного контролю, атестат випробувальної радіологічної лабораторії.
Під керівництвом доктора хімічних наук Пирогова А.В. команда дослідників визначила які хімічні речовини і в яких кількостях переходять з ПЕТ в спиртовмісні розчини. Експеримент проводився на основі зразків ПЕТ, які представлені сьогодні на ринку. Як робочого розчину використовувався 8%-й етанол, що моделює пиво. Крім того, для докази повної безпеки використання ПЕТ, досвід був проведений і в більш агресивному середовищі — в 96%-ном етанолі при нагріванні до 70С і опроміненні ультразвуком. Але навіть в умовах, які потенційно сприяють активному переходу хімічних речовин з ПЕТ в розчини, дослідження довело, що небезпеки в його використанні немає.

В ході даного експерименту було проведено порівняльний аналіз отриманих результатів з санітарно-гігієнічними показниками безпеки Технічного регламенту Митного союзу «Про безпечність упаковки».

 

Результати дослідження показали, що вміст нормованих хімічних речовин менше безпечно допустимого рівня в 40-170 разів.

Ваш відгук

Ви повинні увійти,щоб залишати коментарі.